powered by cbn INB-DIGITAL-EDITIONS LOGO-PNG-108

Η 80χρονη ιστορία της μπύρας Λέων

Το 1937 έγινε η πρώτη παραγωγή της μπύρας Λέων  στην Κύπρο. Το 1968 η άδεια παραγωγής της μπύρας μεταφέρεται στην Carlsberg και έτσι η παραγωγή της μπύρας διακόπτεται. Το 2003 η μπύρα Λέων επαναλανσάρεται στην κυπριακή αγορά στο ζυθοποιείο Φώτου Φωτιάδη. 

Σταθμός στην πορεία της είναι το 2013 όπου ο διεθνής διαγωνισμός ποιότητας τροφίμων και ποτών iTQi με έδρα τις Βρυξέλλες έχει δώσει χρυσό αστέρι γεύσης και ποιότητας στην μπύρα Λέων.

Ο Brand Manager της μπύρας Λέων της Photos Photiades Distributors Ltd, Λούης Κάγκας ήταν φιλοξενούμενος στο στούντιο του InBusinessNews και ερωτηθείς για τα χαρακτηριστικά της βραβευμένης κυπριακής μπύρας αναφέρει: 

«Είναι μπύρα lager, με 4,5% αλκοόλ. Ακολουθεί το γερμανικό νόμο αγνότητας & καθαρότητας της μπύρας που παρασκευάζεται δηλαδή αποκλειστικά από τρία συστατικά: νερό, βύνη κριθαριού και λυκίσκο».
 
Σημαντικό στοιχείο καινοτομίας, συμπλήρωσε, είναι το μπουκαλάκι 250ml με περιστρεφόμενο πώμα που διατίθεται στην αγορά από το 2014.

Η μπύρα Λέων είναι η  Τρίτη μπύρα σε πωλήσεις στην Κύπρο με το μερίδιο αγοράς της να ξεπερνά το 6,2%, συμπλήρωσε ο κ. Κάγκας. 

;