Στο ευρωπαϊκό έργο με τίτλο BEWISER (Building Enterprises – Wireless and Internet Security in European Regions) που ασχολείται με το θέμα της ασύρματης και διαδικτυακής ασφάλειας στα ευρωπαϊκά κράτη συμμετέχουν ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής, το ΕΤΕΚ και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.
Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, το έργο BEWISER ασχολείται με προκλήσεις στον οργανωτικό και τεχνικό ερευνητικό τομέα σε μερικές από τις πιο γνωστές περιοχές της Ευρώπης σε θέματα Έρευνας, Τεχνολογίας και Ανάπτυξης.
Τεχνολογικά το έργο δίνει έμφαση στην ασφάλεια του ασύρματου διαδικτύου, ενώ η οργανωτική πρόκληση αφορά στην αποτελεσματικότερη χρήση των συμπλεγμάτων τριπλού ελικοειδούς συμπλέγματος (Triple Helix Cluster) στις περιφερειακές καινοτόμες διαδικασίες. Σημειώνεται ότι στις συνέργειες τριπλού ελικοειδούς συμπλέγματος (Triple Helix Cluster) εμπλέκονται και συνεργάζονται στενά ιδιωτικοί φορείς, οργανισμοί παραγωγής πολιτικής σε θέματα τεχνολογίας και ερευνητικά κέντρα.
Στην Κύπρο οι αντίστοιχοι φορείς είναι ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής, το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Εκτιμάται ότι η προσέγγιση αυτή θα ενισχύσει σημαντικά και αποτελεσματικά τη θέση της Ευρώπης στην προώθηση και περαιτέρω αξιοποίηση της ασύρματης τεχνολογίας και αποτελεί απάντηση στις προκλήσεις που καθορίζει το Ψηφιακό Θεματολόγιο για την Ευρώπη (European Digital Agenda for Europe).
Στο Ευρωπαϊκό έργο BEWISER, που έχει διάρκεια 36 μήνες και χρηματοδοτείται από το FP7 (Seventh Framework Programme) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συμμετέχουν 12 εταίροι από 7 Ευρωπαϊκά κράτη. Oι κυπριακοί φορείς που συμμετέχουν στο έργο λαμβάνουν στήριξη και καθοδήγηση για τη δημιουργία Triple Helix Cluster στην Κύπρο, διενεργούν τις διάφορες έρευνες και συνεντεύξεις που απαιτούνται στα πλαίσια του έργου και αφορούν στην Κύπρο και την τοπική αγορά και αναμένεται να οργανώσουν τη συνάντηση των εταίρων του έργου την άνοιξη 2015.
Όπως σημειώνεται, ήδη την Κύπρο επισκέφθηκαν συνεργάτες στο έργο από τη Γαλλία, οι οποίοι συναντήθηκαν με εκπροσώπους κυπριακών οργανισμών και εταιρειών με τους οποίους συζήτησαν και ανασκόπησαν τις θέσεις και την πολιτική τους για θέματα σχετικά με το έργο BEWISER, ενώ μέχρι τις 14 Απριλίου θα διεξάγεται διαδικτυακή έρευνα ανάμεσα στους πολίτες των χωρών που συμμετέχουν στο έργο και αφορά στη χρήση της ασύρματης διαδικτυακής τεχνολογίας ανάμεσα στους πολίτες.